לחצים וחרדות: המדריך המלא להתמודדות עם התקף חרדה ביום האירוע

חתונה היא בלי שום ספק אחד האירועים המרגשים ביותר עבור החתן והכלה, ומדובר על רגעים שזוכרים כמעט תמיד לכל החיים. עם זאת, עבור חלק מהמתחתנים, מפלס ההתרגשות גואה מעבר לנורמה ומגיע למצב של חרדה ממש, וזה נפוץ במיוחד אצל מי שסובל מזה בשגרה וכבר חווה בעבר כמה התקפי חרדה. יחד עם זאת, ברור שזה לא צריך להיות משהו שיימנע מאיתנו להתחתן או יאלץ אותנו לערוך אירוע מצומצם וקטן, וכמו ברגעים אחרים בחיים, חשוב לדעת להתמודד עם זה בצורה טובה, וזה אכן אפשרי. אם כבר חוויתם התקפי חרדה בעבר, אתם בטח יודעים שאלו אכן רגעים שניתן לא נעימים, אבל בהחלט כאלו שאפשר לשלוט בהם במידה מסוימת ולשכך את החרדה, ואנחנו בטוחים שככל שהאירוע מתקרב, כך עולה החשש שלכם מהתקף חרדה ברגעי האמת. על כן הכנו עבורכם מדריך מקוצר אך מקיף עם טיפים חשובים שיסייעו לכם להתנהל ברגעים הללו, כולל הכוונה למקורות מידע חיוניים. שיהיה בהצלחה ובמזל טוב!

ניתן להתמודד באופן מיידי עם התקפי חרדה

לפני שנתחיל חשוב לנו לנפץ את אחד המיתוסים הגדולים ביותר של עולם התקפי החרדה שאומר שלא ניתן לעזור לעצמינו כשאנו חווים התקפי חרדה. נכון, נוכחות וסיוע של אנשים קרובים בהחלט יכולה לעזור, אבל היא לא תמיד זמינה באופן מיידי ולפעמים היא גם עשויה לגרום ליותר נזק, ולכן חיוני שנדע לסייע לעצמנו ברגעים הללו. חשוב להכיר מאמר שמסביר על טיפול מיידי להתקף חרדה ובקישור הזה תוכלו למצוא אותו. כעת, בואו נגע בכמה צעדים שחשוב לעשות ברגע האמת.

זהו את ההתקף

בראש ובראשונה, חשוב לזהות כי אכן מדובר בהתקף חרדה. התסמינים הם האצה פתאומית של קצב הלב, הזעה מוגברת, היפרוונטילציה וקשיי נשימה ועלייה של לחץ הדם. ההתקף הוא למעשה הפעלה של תגובת "הילחם או ברח" שקורית בגוף ללא כל איום אמיתי על החיים וחשוב לזהות אותו על מנת להתמודד איתו.

לחצים וחרדות: המדריך המלא להתמודדות עם התקף חרדה ביום האירוע

שליטה בתסמינים הפיזיים

על אף שהם אינם מסכנים את חייכם, התסמינים של ההתקף הם מלחיצים ביותר והם מתדלקים במידה רבה את התחושה שאתם נמצאים בה. על כן, חשוב לנסות ולהגיע אותם מעט בדרכים הבאות:

נשימות עמוקות ואיטיות

כדי להרגיע את ההיפרוונטילציה, חשוב להתחיל לנשום נשימות עמוקות ואיטיות עד להסדרת הנשימה. מומלץ בהחלט לתרגל נשימות כאלו עוד לפני האירוע ולא בתוך ההתקף כדי לדעת לבצע אותן נכון ברגע האמת.

הסיתו את המיקוד שלכם

התקף החרדה נובע ממחשבות נקודתיות שונות, ובחתונה למשל אלו יכולים להיות דברים כמו "אני חושש שכל האורחים יסתכלו עליי באירוע" או "מה אם אני לא נראה/ית מספיק טוב". ברגע ההתקף נסו להתמקד בכל דבר קטן בחלל שיסיח את הדעת – צמח יפה שאתם רואים, אדם קרוב שאתם אוהבים או אפילו תזוזת מחוגים של שעון קיר.

אל תלחמו בהתקף

אם תנסו לעצור אותו בכוח, הוא ככל הנראה רק יחמיר ועל כן אסור לעשות זאת. הסבירו מראש לקרובים שלכם (שכנראה כבר מכירים את הפוטנציאל אצלכם) שזה משהו שעשוי לקרות ועדיף לתת לגוף לפרוק את הלחצים והמתח באופן טבעי.

זכרו – הכנה מנטלית מוקדמת וכן פעילות גופנית סדירה לפני האירוע עשויים בהחלט לצמצם למינימום את הסיכון שהתקף חרדה אכן יקרה. יחד עם זאת, גם אם אחרי הכל אתם עדיין חווים התקף חרדה, זכרו שאתם יכולים בהחלט לסייע לעצמכם ולצאת מהמצב הזה במהירות.

נגישות
דילוג לתוכן