ביטוח לחתונה: מה זה אומר – והאם אתם צריכים את זה?

גם הזוגות שצועדים בלב שקט לחתונה, יהיו יותר רגועים אם ברקע יהיה ביטוח חתונה. מדוע? כי אין לדעת האם האולם יפשוט רגל, האם הצ'קים יישארו בבטחה בכספת, האם התכשיט היוקרתי שעובר במשפחה ייגנב/ייאבד, האם בשל מצב חריג אחד מבני הזוג יידרש להתייצב בעבודה, האם חלק משמעותי מסך המוזמנים ייאלץ להיעדר ברגע האחרון (למשל בשל בידוד) וכדומה. מכאן שאם מבקשים להיות כמה שיותר רגועים, ואם מבקשים לפתוח את הפרק הזוגי בצעד ימין וללא הפסדים כספיים, ביטוח חתונה בהחלט צריך להיות חלק מהמשוואה.

התנהלות כלכלית חכמה

כאשר מארגנים חתונה, מאוד קל להיכנס להוצאות שאינן בהכרח רצויות. אותן הוצאות מיותרות יכולות להיגרם בשל רכישת פריטי לבוש (מלבד בגדי חתונה בסיסיים), עיצוב ייחודי, אומן אורח, קייטרינג יוקרתי, השקעה מוגזמת בבר אלכוהולי, צ'ופרים למוזמנים וכדומה. כמו כן, כאשר מארגנים חתונה, יש נטייה להתייחס למגוון הוצאות משמעותיות כזניחות, פשוט כי ידוע שסך ההוצאה גבוהה, כך שרבים לא מתייחסים ברצינות להוצאה שמסתכמת במאות שקלים. עם זאת, אם אכן מבקשים לנהל את התקציב באופן מושכל, יש לשים לב איזו הוצאה אכן רצויה ונחוצה, ובמקביל יש לשים לב שאתם מבוטחים, כך שלא יקרה מצב שבו טעות/תאונה תוביל להפסד כספי אדיר. כל זאת מוביל לכך שביטוח חתונה בהחלט רצוי לעשות, או כפי שציין אבנר הייזלר בגלובס: הרבה פעמים הוצאות זעירות הכרחיות על מנת לסגור עסקה רצויה על הצד הרווחי ביותר.

עניין של עלות

אז כמה עולה לעשות ביטוח חתונה? ובכן המחיר נע בין 1,500 ל 5,000 ש"ח, כלומר בסה"כ מדובר בהוצאה יחסית צנועה שאינה אמורה להיות מורגשת. כמו כן, כדי להוציא את הסכום בקלות, מוטב למצוא היכן אפשרי לחסוך. החיסכון יכול לבוא לידי ביטוי בבחירת שמלה פחות יקרה, בבחירת דיג'יי יותר זול, בעיצוב יותר נקי, בבחירת אולם שמציע מגוון שירותים משלימים (למשל שירותי תאורה) וכדומה. הרעיון הוא שאם רק בוחנים לעומק, מבינים שאין מדובר בהוצאה גבוהה, במיוחד לעומת מה שהביטוח מציע בתמורה.

ביטוח לחתונה: מה זה אומר - והאם אתם צריכים את זה?

מה מכסה ביטוח לחתונה?

מעבר לכיסוי ביטול אירוע ומעבר לכיסוי גניבת ארגז הצ'קים, יש סעיפים נוספים שביטוח חתונה יודע לכסות. בין היתר הביטוח עשוי לכסות שיבושים בתחבורה, מצב בריאותי שאינו מאפשר הגעה של אחד מבני הזוג, ונזקי רכוש או נזקים גופניים שעשויים להיגרם לאורחים (במיוחד רלוונטי אם האירוע נערך במיקום שאינו מבוטח – למשל בחוף הים). מה עוד? מגוון הוצאות רלוונטיות, כגון שחזור מסמכים שנוגעים לחתונה, הדפסה מחודשת של סך ההזמנות (בקלות ניתן להדפיס הזמנה שמציגה תאריך לא מעודכן), מזג אוויר שאינו מאפשר הגעה (למשל שלג כבד שסוגר את דרכי התנועה), פשיטת רגל של מקום האירוע, וכפי שכבר ציינו, גם אובדן תכשיטים יקרי ערך.

חושבים לבטח? עברו על מספר דגשים!

אם כבר עושים ביטוח, חשוב שהוא ייכנס לתוקף לפחות כיממה לפני האירוע, וימשיך להיות בתוקף עד למחרת בצהריים. עוד ראוי לדעת שברוב המקרים על מנת לבטח חתונה, יש לוודא שהמיקום הנבחר מחזיק ברישיון עסק בתוקף, אם כי נתון זה חשוב לוודא גם ללא קשר. נוסף לכך נחדד שביטוח חתונה ניתן לבצע גם ברגע האחרון, כיממה לפני האירוע, אם כי מוטב לבחור ביטוח ללא תחושת לחץ. לבסוף נציין שכל הביטוחים כוללים השתתפות עצמית – פרמטר שחשוב להשוות! לאור כל זאת, ממש כפי שנעזרים במעצב אירועים, כך גם מוטב להיעזר במומחה בתחום הביטוחים, כך שהפוליסה תהיה כמה שיותר מקיפה ובו זמנית כמה שיותר זולה. המון מזל טוב!

נגישות
דילוג לתוכן